torsdag 22 januari 2009

Köpa, laga, mata, diska...

Har varit borta och jobbat i tre dagar. Varje gång jag har ringt hem har P antingen varit i mataffären, stått och lagat mat eller matat B. Det krävs verkligen en heltidsinsats. Men en person måste ju jobba...Det känns inte helt schysst att lämna P själv med allt ansvar, men vad kan man göra? M.V har i alla fall en underbar inställning och finns till hands när vi behöver. Ibland är man bara så rörig i skallen att det är svårt att planera och beräkna tid.

I kväll har vi ätit middag med P och H, H's föräldrar. Det var härligt att vi lyckades få i hop det. Det känns väldigt värdefullt att byta erfarenheter med dem.
När vi kom hem fick jag en smärre chock då jag såg berget av fettiga små matburkar i diskhon.

Vi tog varsin unge och borstade tänderna på och läste för. Jag tog B och vi läste Lotta cyklar på Bråkmakargatan. Han var lugn, nöjd och gosig. Men sen kom O när de var klara och utan förvarning får han en däng i skallen av B. Självklart blir han jätteledsen, B stirrar och får ett utbrott, slåss och grinar. Och O grinade. Det går inte att undvika sånt här. Men det är så taskigt för O.

Nu är det dags o gå och sova. Imorgon är det stormöte med F-kassan, Kommunen, Hab och skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar