fredag 16 januari 2009

Hemma på helgpermis

Nu är vi hemma igen efter den halvsega veckan på Astrid Lindgren. Schemat verkade intensivt till en början, men mycket handlade ju om vård och omsorg av B. Och man blir liksom luddig i skallen av att vara "inlagd". I dag har han mått lite bättre än igår, även om det har varit ett flertal kramper, både stora och små. 

Vi gick på permis efter ett samtal med vårt lilla "ketoteam". Jag åkte på möte med skolan och ep-sköterskan från Sachsska. En sån här strikt diet med alla dessa regler skapar ju förstås osäkerhet hos omgivningen. Och vem vill ha osäkra människor som ansvarar för ens barn? Nej, info och kommunikation är såå viktigt.
B har nu fått sina första ketomåltider hemma.

P lagade mat till resten av familjen, B gick runt i köket, men verkade lugn och hoppade varken ner i kastrullen eller knyckte nån bit rå paprika (som han älskar).
Vår middag hamnade liksom mitt emellan B's 16-mål och 20-mål. Vi satte oss lite skamset i köket och åt -pasta med tomatsås- medan B låg i soffan efter en kramp och kollade på fem myror, sen fick han sin kycklinggryta, han var otroligt duktig, åt allt trots kväljningar.
Få se hur helgen går. Första lördagen utan godis, fika, McDonalds, och allt annat han älskar och kanske förväntar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar